نایب‌رئیس کمیسیون عمران شورای شهر مشهد: تغییر کیفیت و ظاهر معابر شهر هدیه ناقابل مدیریت شهری است | ورود ۶۰ ناوگان جدید خط یک قطارشهری از یک‌سال‌ونیم آینده نگاهی به واقعه آتش‌سوزی ندامتگاه مشهد در ۵ دی ماه ۱۳۵۷ | آزادی با شورش زندانیان بند ۲ اجرای طرح آبرسانی، مسیر تردد در یک‌ منطقه از مشهد را به مدت ۵ روز مسدود کرد ظرفیت‌های مشهد، بازتاب‌های بین‌المللی دارد راهکار‌هایی برای کاهش خسارات بلایای طبیعی در شهر‌ها رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: اقدامات شورای شهر درخصوص تسهیل زیست عفیفانه بانوان، قابل‌دفاع است | مدیریت شهری در بحران سرما، عملکرد ارزشمندی داشت ممنوعیت ورود خودروهای سنگین به شهر مشهد رعایت نمی‌شود | وقتی کامیون‌ها قوانین را زیر چرخ هایشان له می‌کنند افزایش سرمایه شهرداری مشهد در بانک شهر مروری بر وضعیت پایگاه‌های چندمنظوره شهرداری مشهد به بهانه روز ایمنی در برابر زلزله | پناهگاهی برای روزهای بحرانی ضرورت نظارت بر ساخت‌و‌ساز‌ها برای داشتن شهری ایمن و مقاوم صدور بیش از ۵۴۶ هزار مجوز بهره‌برداری از غرفه‌‌بازار‌های سیار شهرداری مشهد پست اینستاگرامی شهردار مشهدمقدس در خصوص افتتاح گذر‌های تاریخی محلات و رونمایی از بزرگ‌ترین پرده نقاشی نقالی کشور در مشهد رئیس شورای شهر مشهد: فرآیند ثبت دهم دی‌ماه به عنوان روز ملی مشهدمقدس انجام شده است سلیمی: مدیریت شهری باید به مسائل نوجوانان در برنامه‌های خود توجه کند قدردانی استاندار خراسان رضوی از شهردار مشهدمقدس شهروند خبرنگار | درخواست آسفالت خیابان نظام دوست مشهد شورای ششم پای تاریخ مشهد و هویت امام‌رضایی آن ایستاده است افتتاح «خانه‌موزه ملک» مشهد در روز‌های آینده کلاف درهم مشاغل مزاحم خودرویی در خیابان کوشش مشهد شهردار منطقه ثامن مشهد: مرمت فاز اول بازار فرش تا عید به اتمام می‌رسد ۱۱۰ زمین چمن مصنوعی در فهرست پروژه‌های زودبازده مناطق مختلف مشهد
سرخط خبرها

آینده پژوهی، زمینه ساز توسعه پایدار در شهر‌ها

  • کد خبر: ۲۰۰۱۴۹
  • ۲۳ آذر ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۰
آینده پژوهی، زمینه ساز توسعه پایدار در شهر‌ها
پس از انقلاب اسلامی، به منظور گسترش فرهنگ «پژوهش» در جامعه، ‎۲۵ آذر از سوی شورای فرهنگ عمومی کشور به نام روز پژوهش نام گذاری شد.

روز «پژوهش» فرصتی است تا ضمن تأکید بر اهمیت پژوهش و بزرگداشت پژوهشگران و نخبگان علمی، عموم مردم نیز در جریان اهمیت پژوهش در بخش‌های گوناگون اداره کشور قرار بگیرند. پس از انقلاب اسلامی، به منظور گسترش فرهنگ «پژوهش» در جامعه، ‎۲۵ آذر از سوی شورای فرهنگ عمومی کشور به نام روز پژوهش نام گذاری شد. پژوهش تلاشی مؤثر و کاربردی برای یافتن بهترین راهکار‌ها برای حل مشکلات موجود در عرصه‌های زندگی است. سطح فعالیت‌های پژوهشی یکی از شاخص‌های اصلی توسعه و پیشرفت محسوب می‌شود.

پژوهش یکی از محور‌های مهمی است که زمینه ساز توسعه پایدار در هر کشور است و می‌تواند مدیران را در تصمیم گیری و سیاست گذاری بلند مدت و مؤثر یاری کند.

توسعه در هر زمینه‌ای اعم از علمی، صنعتی و فرهنگی در هر کشور بدون فعالیت‌های پژوهشی و آسیب شناسی با موفقیت چندانی همراه نخواهد بود یا اگر موفقیتی صورت بگیرد، به صورت مقطعی و کوتاه مدت خواهد بود. در واقع می‌توان گفت پژوهش قوای محرک و پیشران پیشرفت و توسعه محسوب می‌شود.

یکی از عوامل مؤثر و بنیادی در پیشرفت کشور‌های توسعه یافته، توجه خاص به امر پژوهش است؛ پژوهش می‌تواند از اتلاف وقت و بودجه جلوگیری کند و در بلند مدت باعث صرفه جویی در وقت و هزینه شود. پژوهش در تصمیم گیری‌های کلان نقش عمده‌ای دارد. ‏امروزه پژوهش در اداره شهر‌ها نیز نقش مهمی ایفا می‌کند؛ زیرا هر نوع اقدام توسعه‌ای باید مورد پژوهش قرار گیرد تا نقاط ضعف و قوت آن شناسایی شود. از این رو ارتباط منسجم با جامعه دانشگاهیان و مؤسسات تحقیقاتی با مدیریت شهری بیش از پیش اهمیت پیدا می‌کند و تدوین برنامه‌های عملیاتی با پیوست پژوهشی می‌تواند گام مؤثری درراستای توسعه پایدار شهری باشد.

نگاه به آینده و ترسیم چشم انداز توسعه شهری، همواره از جمله مسائل پیشروی برنامه ریزان و مدیران شهری بوده است. از این رو جوامع شهری نیاز به تفکری استراتژیک و آینده پژوهی در سیستم برنامه ریزی و مدیریت خود به منظور توسعه و تحول شهر‌ها دارند. پژوهش محور شدن تصمیمات مدیریت شهری، یکی از الزامات پیشرفت، رفاه اجتماعی، افزایش اشتغال و ثروت آفرینی است و درنهایت به توسعه پایدار شهری منتج می‌شود.

بی شک، نهادینه سازی فرهنگ پژوهش موضوعی مهم و حلقه‌ای مفقوده است که انتظار می‌رود بیش ازپیش موردتوجه همگان به ویژه مدیریت شهری قرار بگیرد؛ چراکه بین پیشرفت و توسعه پایدار با مبانی علمی و پژوهشی رابطه تنگاتنگی وجود دارد که از بطن آن می‌توان یافته‌ها و نظریات ارزشمندی را برای پیشبرد اهداف استخراج کرد.

پژوهش محور شدن تصمیمات، توسعه را محسوس‌تر می‌کند؛ جامعه توسعه یافته به دانشجویان مهارت محور نیاز دارد؛ اگر مسئولان حوزه کلانِ کشور، هدایت منابع مالی خود را منوط به نتایج کار پژوهشگران در پایش و ارزیابی مستمر کنند، می‌توانیم نتایج والای آن را در همه حوزه‌ها مشاهده کنیم.

ما نیز در شورای ششم در تلاش هستیم همه طرح ها، سیاست گذاری‌ها و اقدامات، پیوست پژوهشی داشته باشد و ارتباط دوسویه و مستمر خود را با جامعه نخبگان، دانشگاهیان و پژوهشگران حفظ کنیم و توسعه دهیم؛ همچنین تلاش دوساله شورا در ایجاد اداره کل خلاقیت و نوآوری به نتیجه رسید و حال برای اولین بار در تاریخ بیش از صدساله شهرداری مشهد مقدس، شاهد ایجاد اداره کلی با محوریت خلاقیت و نوآوری و بهره گیری از دانش و پژوهش در راستای حل مسائل شهری هستیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->